VM i Konståkning 2021 till Stockholm och Ericsson Globe

I helgen blev det klart att Stockholm och Ericsson Globe återigen blir platsen för ett internationellt konståkningsmästerskap då VM i Konståkning ska gå av stapeln 2021. Beslutet har fattats av International Skating Union Council.

Det blir det tredje större internationella mästerskapet som äger rum i Stockholm och Ericsson Globe under senare tid. EM 2015 blev en stor succé både publikmässigt och sportsligt för de svenska åkarna.

Tidigare i år arrangerades VM i synkroniserad konståkning i Ericsson Globe, en tävling där svenskarna hamnade på en silverplats.

– Det är väldigt roligt att välkomna VM i konståkning till oss. Konståkningen är en fantastisk och stark publikidrott som alltid skapar magi i våra arenor, säger Marie Lindqvist, vd på Stockholm Live.

Satsningen på Sverige och Stockholm är del av en medveten strategi från både Svenska Konståkningsförbundet och Stockholm Stad. Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren kommenterar satsningen så här:

– Vi är stolta och glada över att Stockholm får möjligheten att ännu en gång vara värdstad för ett mästerskap i konståkning, denna gång ISU World Figure Skating Championships 2021. Vi ser fram emot att välkomna stockholmare och gäster från hela världen till vår öppna stad och erbjuda möjligheten att ta del av en av världens mest populära vintersporter.

Internationella mästerskap ger oss chansen att visa upp vad staden har att erbjuda på bredden, samtidigt som det skapar och stärker intresse för idrottsutövning bland barn och unga, vilket är positivt för stadens långsiktiga utveckling.

 

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- och kommunikationsdirektör Stockholm Live: 073 - 377 59 52

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com.

Recent Releases

5 dec 2019 15.41.00

Avicii Tribute Concert slår nytt rekord ikväll på Friends Arena

Med den just nu pågående konserten Avicii Tribute Concert sätts ett nytt publikrekord på Friends Arena. Med 58 163 ...
27 nov 2019 09.02.00

SkyView blir första turistattraktionen i världen med ny 3D-ljudteknik från Microsoft

Nu kan besökarna i en av Stockholms mest populära turistattraktioner, SkyView på Ericsson Globes tak, få en helt ny upplevelse ...
14 nov 2019 08.53.00

Michael Bengtsson ny försäljningschef på Stockholm Live

Från och med den 2 januari blir Michael Bengtsson ny Sales Director Global Partnerships på Stockholm Live med ansvar för ...