Tele2 Arena värd för SM-finalen i innebandy 2016

15-årsjubileumet av SM-finalen i innebandy blir extra speciell då Tele2 Arena den 16 april 2016 kommer att stå värd för evenemanget.

- Det har varit en mycket bra och lösningsorienterad dialog med Svensk Innebandy efter det positiva beskedet om att Eurovision kommer till oss och Stockholm. Vår utgångspunkt har hela tiden varit att ha både Eurovision och Innebandyfinalen hos oss samtidigt och nu är vi väldigt glada över att vi lyckas göra det till något fantastiskt för alla involverade med en spektakulär SM-final på Tele2 Arena nästa år, säger Daniel Stålbo, marknad och kommunikationschef Stockholm Globe Arenas.

 År 2002 arrangerades SM-finalen för första gången i sitt nuvarande koncept, med en dam- och en herrfinal. Den gången blev Balrogs damer och Pixbo Wallenstams herrar mästare på Hovet. Sedan dess har det hänt mycket. Konceptet har utvecklats. 2016 firar SM-finalen 15 år efter att även Ericsson Globe och Malmö Arena stått värd för evenemanget.

 - SM-finalen är en riktig fest som innehåller två spännande finaler med Sveriges bästa innebandylag på planen som huvudingrediens. Matcherna ramas in av fullsatta läktare och alla aktiviteter som händer runt i arenan under hela SM-finaldagen. Det är ett viktigt och stort evenemang för oss och därför är vi väldigt stolta att nu kunna flytta in i Tele2 Arena, säger ordföranden för Svensk Innebandy Tomas Engholm och fortsätter:

- Tele2 Arena innebär att vi kan ta in 20 000 åskådare och därmed ta SM-finalen och innebandyn överhuvudtaget till en helt ny nivå. Det ska bli riktigt häftigt.

Biljetterna till SM-finalen i Tele2 Arena den 16 april släpps i slutet av november.

För mer information, kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas
Tel: 08-600 93 52, e-post: daniel.stalbo@globearenas.se

Göran Harnesk, generalsekreterare Svensk Innebandy: 070-728 80 88

Om Stockholm Globe Arenas
Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker runt 2 miljoner människor närmare 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se

 

Recent Releases

22 nov 2018 09.00.00

Jobzone ny partner till Stockholm Live

Stockholm Live har slutit ett strategiskt samarbetsavtal med bemanningsföretaget Jobzone och samlar därmed alla sina ...
25 sep 2018 12.57.00

Taqueria lanseras i Ericsson Globe

Inför den stundande höst- och vintersäsongens evenemang öppnas en helt ny restaurang, Taqueria, i Ericsson Globe. Bakom ...
13 sep 2018 13.24.00

Stockholm Live utökar samarbetet med Operakällaren på Friends Arena

Nu utökas samarbetet mellan Operakällaren och Stockholm Live, vilket innebär att från den 1 september 2018 ansvarar ...