Stjärnfylld vecka för Stockholmshockeyn

I augusti kommer flera NHL-stjärnor till Ericsson Globe för att stödja Stockholmshockeyn. Den 25 augusti spelas en välgörenhetsmatch mellan All Stars Stockholm och Djurgården.

Stockholm är en stor del av svensk ishockey. Huvudstaden har under lång tid levererat stjärnor till SHL, NHL och Tre Kronor. Men framförallt har Stockholmshockeyn tagit hand om barn och ungdomar som hittat glädje i motionen och en gemenskap i lagidrotten.

Tillsammans med Stockholm Live arrangerar därför Djurgården Hockey 21-27 augusti 2017 Stockholm Hockey Week. Veckan består av utbildningar och diskussioner kring Stockholmshockeyn samt en stjärnfylld All Star-match.

– Ishockey har alltid varit en viktig del av Globenområdet och här har många framgångsrika spelare fostrats. Därför tycker vi att det är fantastiskt roligt att vi får möjlighet att i samarbete med Djurgården och Stockholms Ishockeyförbund erbjuda Stockholm Hockey Week. Vi hoppas att det blir en årlig tradition säger Marie Lindqvist, VD Stockholm Live.

– Detta blir en fantastisk hockeyfest som stärker Stockholmshockeyn och ger bättre förutsättningar för alla barn och ungdomar i staden. Vi vill utveckla hockeyn i Stockholm och skapa ett bättre klimat där barn både har roligt och utvecklas, säger K-G Stoppel, vice VD på Djurgården Hockey.
När pucken släpps mellan All Stars Stockholm och Djurgården kommer många av Stockholms NHL-proffs att delta, däribland Gabriel Landeskog, Patric Hörnqvist, Niklas Kronwall, Marcus Krüger, Alexander Wennberg och Jacob Josefson.

– Oavsett vilka klubbar vi har spelat i så är det Stockholmsområdet vi tror starkt på. Jag hoppas att det här kan styra ungdomshockeyn i rätt riktning så att den blir ännu mer tillgänglig och att fler barn och ungdomar involveras i ishockeyn, säger Gabriel Landeskog, spelare i Colorado Avalanche och den 25 augusti även All Stars Stockholm.

Allt överskott från Stockholm Hockey Week går till att göra hockeyn mer lättillgänglig. Exempel på satsningar som kan möjliggöras är fler isytor för spontanhockey, få fler tjejer att börja spela hockey och att få fler ledare och domare aktiva inom hockeyn.

– Eftersom jag är uppväxt i Stockholm betyder det mycket att få chansen att ge tillbaka till Stockholmshockeyn. För mig är det en självklarhet att som elitidrottare dra mitt strå till stacken, särskilt när vi samlar in pengar för att göra hockeyn enklare att komma i kontakt med, säger Landeskog.

Arbetet för Stockholmshockeyn handlar bland annat om att sänka trösklar för att få fler att börja idrotta. Stadens barn och ungdomar ska även ha bättre förutsättningar och bättre miljöer när de utövar sin idrott. I den ambitionen ingår att ge våra ledare stöd i hur de bäst tar vara på barnens vilja att röra på sig. Ishockeyn ska också göras mer tillgänglig för stadens invånare. Under veckan anordnas därför allmänhetens åkning i Ericsson Globe.

– Stockholm är en fantastisk evenemangsstad och det är glädjande att allmänheten på detta sätt bjuds in att använda våra evenemangsarenor. Vi vill se ett starkt föreningsliv med bra förutsättningar i Stockholm så att fler barn och unga får chansen att idrotta. Därför blir det extra betydelsefullt med ett evenemang som Stockholm Hockey Week där eliten väldigt praktiskt inspirerar bredden, säger Emilia Bjuggren (S), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

 

Medarrangörer till Stockholm Hockey Week är Stockholms Ishockeyförbund och Generation Hockey Stockholm.

 

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, kommunikationschef Stockholm Live, e-post: daniel.stalbo@stockholmlive.com

tel: 08-600 93 52

 

Om Stockholm Live AB

Stockholm Live driver arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen Skyview som tillsammans utgör Nordens största evenemangsområde. Varje år besöker 2 miljoner människor Stockholm Lives arenor genom de 300 idrotts- och underhållningsevenemang som arrangeras här. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com

Recent Releases

23 aug 2019 08.13.00

Nu startar World Water Week på Tele2 Arena

På söndag den 25 augusti drar World Water Week igång. Det blir den 29:e kongressen i ordningen, och den första på Tele2 Arena ...
5 maj 2019 09.32.00

Swedish House Mafia sätter nytt publikrekord på Tele2 Arena

I går kväll sattes ett nytt publikrekord på Tele2 Arena när Swedish House Mafia genomförde sin sista konsert av de tre ...
27 mar 2019 15.30.00

Atlético de Madrid och Juventus gör upp på Friends Arena i sommar

Den 10 augusti gör Juventus och Atlético de Madrid upp på Friends Arena i International Champions Cup:s allra sista stormöte. ...