SM-finalen i innebandy fortsätter i Ericsson Globe

SM-finalen, som är årets höjdpunkt i innebandysverige, kommer att arrangeras i Ericsson Globe i Stockholm de kommande åren. Det nya avtalet mellan Stockholm Live och Svensk Innebandy sträcker sig fram till 2023.

SM-finalen i innebandy fortsätter i Ericsson Globe

SM-finalen, som är årets höjdpunkt i innebandysverige, kommer att arrangeras i Ericsson Globe i Stockholm de kommande åren. Det nya avtalet mellan Stockholm Live och Svensk Innebandy sträcker sig fram till 2023.

– Atmosfären och inramningen under SM-finalen är alltid perfekt i Ericsson Globe, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Sedan 2002 har SM-finalen i innebandy avgjorts i en match på dam- och herrsidan. Konceptet startade i Hovet och SM-finalen har under åren även arrangerats i Ericsson Globe och Malmö Arena. Just Ericsson Globe har stått värd för flest SM-finaler – och nu blir det också en fortsättning där. Svensk Innebandy och Stockholm Live har signerat ett avtal som sträcker sig över de tre kommande åren, 2021-2023.

– Vi är oerhört glada att få fortsatt förtroende av Stockholm Live att visa upp ett sådant starkt evenemang som SM-finalen är. Atmosfären och inramningen under SM-finalen är alltid perfekt i Ericsson Globe, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

SM-finalen 2020 skulle ha spelats 25 april, men på grund av Coronaviruset ställdes den – och hela SM-slutspelet – in.

– Vi hade så klart sett fram emot att ta emot SM-finalen hos oss även i år. Men nu får vi se till att 2021 och de kommande årens finaler i Ericsson Globe blir ännu häftigare upplevelser, säger Stockholm Lives VD Marie Lindqvist.

 

Datum, SM-finalen 2021-2023:

Lördag 24 april 2021

Lördag 23 april 2022

Lördag 22 april 2023

 

Mer information:

Göran Harnesk, generalsekreterare Svensk Innebandy, tel: 070-728 80 88

Daniel Stålbo, kommunikationsdirektör Stockholm Live, tel: 08-600 91 05 (pressnummer)

 

Om Svensk Innebandy

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med.  Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå. Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan. Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

 

Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet,

Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i

Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över

330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del

av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter

och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com

Recent Releases

1 jun 2020 00.00.00

Stockholm Live medverkar i skrivelse till näringsministern om krisen inom svensk nöjesnäring

Svensk nöjesnäring är mycket hårt drabbad av förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 ...
28 maj 2020 08.00.00

Stockholm Live förbereder återöppnande av arenor med framtagande av nya riktlinjer för evenemang 

Efter nedstängning av världens evenemangsarenor startar nu Stockholm Live arbetet med att definiera och implementera nya ...
18 maj 2020 08.30.00

SM-finalen i innebandy fortsätter i Ericsson Globe

SM-finalen, som är årets höjdpunkt i innebandysverige, kommer att arrangeras i Ericsson Globe i Stockholm de kommande åren. Det ...