Globen byter namn till Ericsson Globe

Globens nya officiella och internationella namn står nu klart – Ericsson Globe. Namnändringen sker idag i samband med att det tioåriga samarbetet mellan Stockholm Globe Arenas och Ericsson träder i kraft.

Globen stärker genom samarbetet sin ställning som ledande arena i Sverige och övriga Skandinavien. 
Med samarbetet vill Ericsson markera att Stockholm är företagets hemstad samtidigt som man bidrar till en arena i världsklass. Ericsson bjöd in hela landet till att föreslå Globens nya officiella namn. Sammanlagt kom över 300 förslag in via Ericssons webbsida och valet föll på Ericsson Globe. 
Både Stockholm Globe Arenas och Ericsson ser stora möjligheter i att tillsammans kunna göra Ericsson Globe till framtidens arena. 

- Ericsson har arbetat med interaktiva och multimediala arenalösningar i andra delar av världen, allt från kommunikationslösningar inne i arenorna till att skapa möjlighet för besökaren att se repriser direkt i mobilen, säger Henry Sténson, informationsdirektör på Ericsson. Med olika mobila lösningar hoppas vi kunna bidra till att göra besöket i Ericsson Globe till en oförglömlig upplevelse. 

- Tillsammans med Ericsson stärker vi vår konkurrenskraft och kommer kunna fortsätta att skapa minnen för livet för besökare i alla åldrar. Det är viktigt för att positionera Stockholm som en evenemangsstad i världsklass, säger Ninna Engberg, VD för Stockholm Globe Arenas. Vi fortsätter resan mot att skapa framtidens arena och mötesplats. 

Rörlig bild (Nya logotypen projiceras på utsidan av Ericsson Globe): 
För tillhörande rörlig bild, broadcast-standard video, gå in på www.thenewsmarket.com/StockholmGlobeArenas, där du också kan registrera dig om du inte tagit emot en rörlig pressmeddelande tidigare. Frågor skickas i ett mail på engelska till journalisthelp@thenewsmarket.com. 

För frågor kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: + 46 8 508 353 23 
E-post: marie.lindqvist@globearenas.se 

Ericssons pressavdelning 
Tel: +46 10 719 69 92 
E-post: press.relations@ericsson.com

Recent Releases

15 okt 2020 08.44.00

Sveriges arenor i akut behov av stöd

Landets idrotts- och evenemangsarenor befinner sig i ett akut läge eftersom ingen evenemangsverksamhet har kunnat bedrivas ...
13 okt 2020 09.00.00

Ericsson Globe blir padelarena

Ericsson Globe har sedan i början av mars stått tom och utan evenemang på grund av folksamlingsförbudet i sviterna av Covid-19, ...
3 sep 2020 16.49.00

Andreas Sand utsedd till ny VD för Stockholm Live

ASM Global, den internationella koncern som Stockholm Live ingår i, meddelar idag att Andreas Sand har utsetts till ny VD för ...