Globen byter namn till Ericsson Globe

Globens nya officiella och internationella namn står nu klart – Ericsson Globe. Namnändringen sker idag i samband med att det tioåriga samarbetet mellan Stockholm Globe Arenas och Ericsson träder i kraft.

Globen stärker genom samarbetet sin ställning som ledande arena i Sverige och övriga Skandinavien. 
Med samarbetet vill Ericsson markera att Stockholm är företagets hemstad samtidigt som man bidrar till en arena i världsklass. Ericsson bjöd in hela landet till att föreslå Globens nya officiella namn. Sammanlagt kom över 300 förslag in via Ericssons webbsida och valet föll på Ericsson Globe. 
Både Stockholm Globe Arenas och Ericsson ser stora möjligheter i att tillsammans kunna göra Ericsson Globe till framtidens arena. 

- Ericsson har arbetat med interaktiva och multimediala arenalösningar i andra delar av världen, allt från kommunikationslösningar inne i arenorna till att skapa möjlighet för besökaren att se repriser direkt i mobilen, säger Henry Sténson, informationsdirektör på Ericsson. Med olika mobila lösningar hoppas vi kunna bidra till att göra besöket i Ericsson Globe till en oförglömlig upplevelse. 

- Tillsammans med Ericsson stärker vi vår konkurrenskraft och kommer kunna fortsätta att skapa minnen för livet för besökare i alla åldrar. Det är viktigt för att positionera Stockholm som en evenemangsstad i världsklass, säger Ninna Engberg, VD för Stockholm Globe Arenas. Vi fortsätter resan mot att skapa framtidens arena och mötesplats. 

Rörlig bild (Nya logotypen projiceras på utsidan av Ericsson Globe): 
För tillhörande rörlig bild, broadcast-standard video, gå in på www.thenewsmarket.com/StockholmGlobeArenas, där du också kan registrera dig om du inte tagit emot en rörlig pressmeddelande tidigare. Frågor skickas i ett mail på engelska till journalisthelp@thenewsmarket.com. 

För frågor kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: + 46 8 508 353 23 
E-post: marie.lindqvist@globearenas.se 

Ericssons pressavdelning 
Tel: +46 10 719 69 92 
E-post: press.relations@ericsson.com

Recent Releases

23 aug 2019 08.13.00

Nu startar World Water Week på Tele2 Arena

På söndag den 25 augusti drar World Water Week igång. Det blir den 29:e kongressen i ordningen, och den första på Tele2 Arena ...
5 maj 2019 09.32.00

Swedish House Mafia sätter nytt publikrekord på Tele2 Arena

I går kväll sattes ett nytt publikrekord på Tele2 Arena när Swedish House Mafia genomförde sin sista konsert av de tre ...
27 mar 2019 15.30.00

Atlético de Madrid och Juventus gör upp på Friends Arena i sommar

Den 10 augusti gör Juventus och Atlético de Madrid upp på Friends Arena i International Champions Cup:s allra sista stormöte. ...