En digital upplevelse i fokus för alla framtida arenaevenemang

Framtidens arenapublik kommer att vilja ha mer av en totalupplevelse, det vill säga en upplevelse även bredvid artisterna på scen eller plan. Och en stor del av denna totalupplevelse kommer att vara digital. Men för att kunna svara upp mot framtidens efterfrågan gäller det att satsa och välja rätt redan idag. Detta är en av slutsatserna i en ny rapport från Stockholm Globe Arenas.

 

Rapporten visar att den snabba utvecklingen har skapat arenaupplevelser för besökare som radikalt skiljer sig åt från hur det såg ut för bara tio år sedan. Tekniken möjliggör sådant som vi för några år sedan uppfattade som ren science fiction och utvecklingen fortsätter att gå snabbt. Därför är det av vikt att lägga grunden med rätt digital infrastruktur i Stockholms arenor för att huvudstaden ska fortsätta vara en av Europas främsta evenemangsstäder. 

 

– Vi kan vänta oss efterfrågan på fler kreativa tjänster och upplevelser med helt nya typer av digitala lösningar för att besökare lättare ska kunna interagera med evenemanget, artisterna eller lagen på olika sätt – och även interagera med alla andra som är på plats eller med andra evenemang på andra platser. Det som kanske blir den största skillnaden är att vi idag använder investeringar i digital utveckling inne i arenorna för att lösa besökares problem, som att hitta rätt, beställa mat enklare, se toalettköer mm. Framöver kommer vi istället behöva, tillsammans med artister, arrangörer och sponsorer, lägga fokus på att utveckla digitala kringevenemang som inte löser problem utan adderar en till dimension till upplevelsen på plats så att denna live-upplevelse växer i tid och rum men även i unikhet, säger Daniel Stålbo, marknads- och kommunikationschef Stockholm Globe Arenas.

 

Ett exempel på digitala kringevenemang som nämns är Virtuell verklighet (virtual reality) - en datorgenererad skenvärld som skapar en 3D- eller videoupplevelse av att vara på plats, som är på väg in i underhåll­nings-industrin. Exempelvis skulle denna teknik kunna innebära att besökaren med digital biljett redan i taxin på väg till arenan kan få möjlighet att följa artisten eller laget backstage via ett par VR-Glasses och väl på arenan får fortsätta att följa förberedelserna på skärmana i arenan.

 

– Det är för dessa nya kreativa upplevelser som vi idag behöver lägga en bra infrastruktur i arenorna. Vi har världens bästa arena för detta i Tele2 Arena och de satsningar som har gjorts tillsammans med vår partner. Men denna standard kommer inom kort att behöva gälla på övriga arenor också för att vi i Stockholm ska fortsätta vara en attraktiv evenemangsstad och kunna erbjuda totalupplevelser, säger Daniel Stålbo.

 

Trendspaningen finns att läsa på www.globearenas.se/om-oss

 

För mer information, kontakta:

 

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52, e-post: daniel.stalbo@globearenas.se

 

 

Recent Releases

22 nov 2018 09.00.00

Jobzone ny partner till Stockholm Live

Stockholm Live har slutit ett strategiskt samarbetsavtal med bemanningsföretaget Jobzone och samlar därmed alla sina ...
25 sep 2018 12.57.00

Taqueria lanseras i Ericsson Globe

Inför den stundande höst- och vintersäsongens evenemang öppnas en helt ny restaurang, Taqueria, i Ericsson Globe. Bakom ...
13 sep 2018 13.24.00

Stockholm Live utökar samarbetet med Operakällaren på Friends Arena

Nu utökas samarbetet mellan Operakällaren och Stockholm Live, vilket innebär att från den 1 september 2018 ansvarar ...