Arsenal möter Sevilla på Friends Arena 4 augusti

Nu är det klart att det blir de trefaldiga Europa League-vinnarna FC Sevilla som lördagen den 4 augusti möter Arsenal på Friends Arena. Vi ser fram emot en högintressant match när det spanska topplaget med spelare som Simon Kjaer, Nolito och Luis Muriel tar sig an det klassiska Londonlaget.

På grund av ett förändrat spelschema för Chelsea, där laget har kvalificerat sig för Community Shield den 5 augusti, har man inte möjlighet att spela den sedan tidigare aviserade träningsmatchen på Friends Arena. Arrangören, Relevent Sports, presenterar nu en ny motståndare av högsta klass:

–     Vi är glada att kunna presentera den här uppställningen mellan två av de största klubbarna i Europa, säger Charlie Stillitano, styrelseordförande för Relevent Sports. Jag är tacksam för att både lagen och Stockholm Live möjliggör detta evenemang, och det är inga tvivel om att publiken kommer att få se en fantastisk match.

Arsenals huvudtränare Unai Emery kommenterar matchen så här:

–     Jag ser fram emot att möta våra vänner från FC Sevilla i matchen som kommer att vara vår sista inför Premier League-premiären. Det kommer att bli en tuff match och vi ser fram emot att ge våra många svenska fans en spännande dag.

Det är första besöket på Friends Arena för såväl Arsenal och Sevilla. Och för de båda lagen blir matchen i Stockholm en viktig förberedelse inför den kommande säsongen – särskilt för Arsenal där matchen på Friends Arena blir en ren generalrepetition inför ligastarten helgen efter. 

Biljetter till matchen släpps torsdagen den 21 juni kl 10.00 på www.stockholmlive.com

Mer om nyheten finns att läsa här: https://www.arsenal.com/news/we-will-play-sevilla-stockholm-august

För frågor om evenemanget kontakta arrangören på ben.thompson@macesport.co.uk

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com

 

 

Recent Releases

5 dec 2019 15.41.00

Avicii Tribute Concert slår nytt rekord ikväll på Friends Arena

Med den just nu pågående konserten Avicii Tribute Concert sätts ett nytt publikrekord på Friends Arena. Med 58 163 ...
27 nov 2019 09.02.00

SkyView blir första turistattraktionen i världen med ny 3D-ljudteknik från Microsoft

Nu kan besökarna i en av Stockholms mest populära turistattraktioner, SkyView på Ericsson Globes tak, få en helt ny upplevelse ...
14 nov 2019 08.53.00

Michael Bengtsson ny försäljningschef på Stockholm Live

Från och med den 2 januari blir Michael Bengtsson ny Sales Director Global Partnerships på Stockholm Live med ansvar för ...